جزو معدود میوههایی است که خوردنش به همه توصیه میشود. اگر سررشتهای از طبسنتی داشتهباشید میدانید هیچ بخشی از این میوه خوشمزه دورریختنی نیست و خاصیت درمانی دارد، برای همین به آن داروخانه سیار میگویند. از این میوه خوشمزه و پرطرفدار به سه شکل تازه، آبمیوه و رب در تهیه انواع غذاها، سالادها، آبمیوهها، دسرها، تنقلات و تزیینات آشپزی و شیرینیپزی استفاده میشود.
جالب است، بدانید طعم ترش و شیرین و ظاهر جذاب این میوه آن را به نمادی برای بهار و خوشبختی در برخی کشورها تبدیل کردهاست. حتما متوجه شدهاید که درباره کدام میوه پاییزی صحبت میکنیم. میوهای که چه بهصورت تازه مصرف شود، چه آبمیوه و دمنوش و چه فراوریشده، درهمه حالت خوردنش توصیه میشود و ما امروز میخواهیم قدری درباره انار باهم صحبت کنیم.

بخش زیادی از کربوهیدرات موجود در انار را قندها (فروکتوز، گلوکز و ساکاروز) تشکیل میدهند.
***
۱۰۰ ماده شیمیایی
آب انار دارای بیش از ۱۰۰ماده شیمیایی گیاهی مفید برای بدن است.
۳ برابر
خاصیت آنتیاکسیدانی انار ۳برابر چای سبز است.
۲۳۴ کالری
هر ۱۰۰ گرم انار ۲۳۴ کالری انرژی دارد.
سرد رو به اعتدال
باوجودی که انار ترش طبع سردی دارد، انار شیرین رو به اعتدال است و میتواند برای هر فردی با هر مزاجی مفید باشد.
مصلح انار
گلپر و نمک مصلح انار هستند و از دلدرد جلوگیری میکنند.
صبحها
بهترین زمان مصرف انار میان وعده صبح است، همراه با گلپر.
پیه انار
بخش سفید و متراکم داخل انار را میگویند که دانههای انار در آن جاگرفتهاند. پیه قابض و جمعکننده دهان است و اثر پالایندگی معده و ذهن را دارد.
***

میزان قند انار شاید نسبت به موز و سیب کمی بیشتر باشد ولی بهعلت همراه بودن با مقدار زیادی آنتیاکسیدان و فیبر تأثیر ملایمتری بر افزایش ناگهانی قندخون دارد. با این همه دیابتیها باید در مصرف آن احتیاط کنند.
یکی از فراوردههای پرطرفدار انار که ماندگاری بسیاری بالایی هم دارد، رب آن است که در سه طعم ترش، شیرین و ملس تهیه میشود و بیشتر خواص انار تازه را دارد. از این رب در تهیه غذاهای بسیاری مانند زیتون پرورده، فسنجان و مرغ ترش استفاده میشود و شما میتوانید به راحتی آن را درخانه تهیه کنید.
انارها را دانه کنید و درون قابلمهای بریزید و مقدار کمی آب (در حد یک استکان) به آن اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید دانههای انار نیمساعتی حرارت ببینند و له شوند. انارهای له شده را از یک صافی عبور دهید و دوباره درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنید. درست مانند زمانی که رب گوجهفرنگی درست میکنید. گوشتههای انار باید آنقدر بجوشند تا به غلظت کافی برسند. هرچه رب سفتتر باشد، احتمال کپک زدن آن کمتر است.
انارها را دانه کنید و آب آنها را بگیرید و درون قابلمهای بریزد. حرارت را زیاد کنید و کف روی آن را کامل بردارید. آب انارها که قدری تبخیر شد حرارت را کمتر کنید. چند بادمجان کوچک با پوست درون آن بیندازید و بگذارید پانزدهدقیقهای بپزند. بادمجانها را بردارید و اجازه بدهید آب انارها تا غلظت مدنظرتان تبخیر شوند. از هم زدن رب غافل نشوید که ممکن است ته بگیرد. در انتهای کار، غلظت رب باید به حد مربا برسد.